[A képek rákattintással nagyobb méretben is megtekinthetők!] 

ma emo 2018 

2018. június 12-én, az Ügyészség Napja alkalmából Dr. Mészáros Ádám Eredményes Munkásságért Oklevelet kapott.

Gratulálunk az elismeréshez!


♦♦♦♦♦♦
 

2018. május 23-án Intézetünkbe látogatott, és „What makes people violent and what to do?” címmel előadást tartott Robert J. Meadows, a Kaliforniai Lutheránus Egyetem professzora.

 Medows


♦♦♦♦♦♦ 

 

kk kertesz emlekerem

A Magyar Rendészettudományi Társaság 2018. február 16. napján 

 Prof. Dr. Kerezsi Klára részére Dr. Kertész Imre Érmet adományozott. 

kk oklev nke 2018

Gratulálunk az elismeréshez!   

♦♦♦♦♦♦ 

Az Országos Bírósági Hivatal részéről dr. Handó Tünde elnök és az Országos Kriminológiai Intézet részéről Prof. em. Dr. Vókó György igazgató 

2017. október 17. napján együttműködési megállapodást
írt alá.

Ennek keretében a jövőben intézményeink az oktatás, képzés, továbbképzés és rendezvények szervezése, valamint a kutatás területén kölcsönösen együttműködnek egymással.

OBH OKRI 1

      

♦♦♦♦♦♦ 

 

A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság Elnöksége, a Társaság fennállásának 20. évfordulója alkalmából, Dr. Kovács Tamás tiszteletbeli elnöknek Schultheisz Emil Emlékérmet adományozott 2017. augusztus 30. napján.

 

      Ezúton is szívből gratulálunk!   

 

♦♦♦♦♦♦ 

 

A UMass Dartmouth egyetem szociológiaprofesszora, Robin A. Robinson
Fulbright kutatói ösztöndíjatnyert a szexuális erőszak témakörében Magyarországon

robinson 2017


A UMass Dartmouth egyetem szociológiaprofesszora, Robin A. Robinson Fulbright kutatói ösztöndíjat nyert, amelynek keretében 2017–2018-ban Magyarországon folytat vizsgálatot az erőszakos szexuális bűncselekmények tárgyában.

2017 folyamán, szeptember és október hónapban tartózkodik az Országos Kriminológiai Intézetben. Kutatásának címe „Az akadályokon túl: igazságszolgáltatás az erőszakos szexuális bűncselekmények áldozatai érdekében” [“Beyond Obstacles, Toward Justice for Victims of Sexual Violence in Hungary”].

A projekt keretében, amely az intézetben folyó „Különleges bánásmódot igénylő sértettek meghallgatásának szabályai a büntetőeljárásban” című kutatáshoz illeszkedik, Robinson professzor felméri az igazságszolgáltatás szereplői és a segítő szervezetek körében a sértettekkel való bánásmód és támogatás formáit. A kutatás második felében, az adatokra építve, speciális továbbképzési anyagot dolgoz ki a sértettekkel elsődleges kapcsolatot létesítő személyek számára. A kutatás lezárása 2018 végén várható.

További információk:
http://www.umassd.edu/news/2017/robinson.html


♦♦♦♦♦♦ 

Dr. habil Barabás A. Tünde osztályvezető, tudományos főmunkatárs részére a legfőbb ügyész 2017. június 10. napján
főtanácsosi címet adományozott.

Ezúton is gratulálunk! 

♦♦♦♦♦♦ 

2017. május 15-én Intézetünkbe látogatott Lee Jong-Hyup vezérőrnagy és Shin Jae-Lyong őrnagy, a Koreai Köztársaság Nemzetvédelmi Minisztérium Bűnügyi Nyomozó Parancsnokságának képviseletében

A találkozó célja egymás tevékenységének megismerése, kapcsolatfelvétel és szakmai konzultáció volt. A dél-koreai delegációt az OKRI vezetősége fogadta.

 

♦♦♦♦♦♦

2017. március 22-én az OKRI-ba látogatott Dr. Lyu Quing egyetemi docens, a kínai
People’s Public Security University of China (PPSUC) oktatója

A pekingi egyetem neves kutatója Dr. habil. Barabás Andrea Tünde egyetemi docens meghívására érkezett az intézetbe, ahol előadást tartott kutatóinknak a kínai büntetőeljárás szabályairól és történetéről, valamint a büntető igazságszolgáltatással kapcsolatos kutatási eredményeiről.

 

♦♦♦♦♦♦

Prof. em. Dr. Vókó Györgyöt, Intézetünk igazgatóját 70. születésnapja alkalmából köszöntöttük


A születésnapi köszöntésre 2016. október 5-én, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében került sor.

Az ünnepeltet Prof. Dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes úr a Legfőbb Ügyészség képviseletében, Prof. Dr. Szabó István dékán úr a PPKE JÁK képviseletében, továbbá Csóti András bv. altábornagy úr, a BVOP részéről köszöntötte.A köszöntők elhangzása után átnyújtották az ünnepelt tiszteletére készült kötetet, és a belügyminiszter által adományozott Szent Adorján Érdemjelet.
A tisztelgő rendezvényen az Országos Kriminológiai Intézet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Legfőbb Ügyészség, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az MTA, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem, továbbá a Belügyi Szemle Szerkesztősége és a Fővárosi Ítélőtábla jeles képviselői vettek részt.


Szívből gratulálunk az ünnepeltnek!


* Képek: Apró Andrea (BVOP) és Nagy László Tibor (OKRI)


 ♦♦♦♦♦♦ 

Prof. Dr. Vókó György, intézetünk igazgatója részére Magyaregregy Község Önkormányzatának képviselő-testülete 2016. szeptember 11. napján Díszpolgári címet adományozott.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!


♦♦♦♦♦♦

 

2016. június 9-én, az Ügyészség Napja alkalmából Dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr három kollégánkat elismerésben részesítette:

  • dr. Nagy László Tibor Vargha Ferenc-díjat,
  • dr. Bolyky Orsolya, valamint Ari Szilvia Andrea Eredményes Munkásságért Oklevelet kapott.

 
Az elismerésekhez szívből gratulálunk!


 ♦♦♦♦♦♦

Dr. Kovács Tamás nyugalmazott legfőbb ügyész úr részére Nagykónyi Község Önkormányzatának képviselő-testülete 2015. október 31. napján Díszpolgári címet adományozott.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!

Dr. Kovács Tamás nyugalmazott legfőbb ügyész úr részére a Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége 2014. november 15. napján, példamutató jogászi életpályája elismeréseként

„A jog szolgálatában"

címet adományozta.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

 
OKRI programok 2019


A feltüntetett programokon részvétel kizárólag előzetes bejelentkezés alapján. 
_____________


március 27.

Szabó Judit:

A tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak kriminológiai vizsgálata

 

Zártkörű rendezvény

 

___

  

tervezett előadások
♦ korábbi előadások

  • *2019. március 13. szerda, 15:07:26.