Az Országos Kriminológiai Intézet Könyvtára

 

 

konyvtar

Kapcsolatfelvétel,
előzetes bejelentkezés:


Jónás Irén
könyvtárvezető


E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 1525 Budapest, Pf. 41


 

 

A könyvtár állománya a HunTéka könyvtári rendszeren keresztül közvetlenül kereshető.

Belépés a könyvtári keresőrendszerbe

 A könyvtár gyűjtőköre és szolgáltatásai


Az Országos Kriminológiai Intézet Könyvtára nem nyilvános szakkönyvtár, célunk elsősorban az intézeti kutatók, ügyészségi dolgozók kiszolgálása, de előzetes bejelentkezés alapján ajtónk nyitva áll minden, a kriminológia iránt érdeklődő szakember számára, utóbbiak a dokumentumokat csak helyben használhatják (a dokumentumok zárt üvegszekrényben találhatók, csak könyvtáros segítségével hozzáférhetők).

A könyvek beszerzése teljes mértékben az intézetben folyó kutatásokhoz, a kutatói igényekhez igazodik. Könyvtárunk gyűjtőköre az alábbi témakörökben határozható meg:
erőszakos bűnözés; gyermekek és fiatalok a kriminalitásban; társadalomvédelem és bűnözéskontroll – reakciók bűnelkövetésre; globalizált bűnelkövetés, kockázatok – prevenció; gazdasági és vagyon elleni bűnözés; államszerkezet, közhatalom – regionális kérdések.

Az intézet kis méretéből adódóan 14 kurrens folyóiratra fizetünk elő, ezek egy része angol illetve német nyelvű szaklap:
The British Journal of Criminology, European Journal of Criminology, Kriminalistik, Kriminologisches Journal, Monatsschrift für Kriminologie und Strafrechtsreform.Könyvújdonságainkról az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

♦  Könyvajánló
OKRI kötetek

 

 

 

 

 
OKRI programok 2024

_____________

 
május 29.

Szakmai fórum


A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés

Előadó: Solt Ágnes


Regisztráció
(2024. május 22-ig)


A rendezvény nem sajtónyilvános!

___

  

Tervezett programok
♦ Korábbi programok

  • *2024. május 16. csütörtök, 08:34:15.